24 - 1 - 2024

Het nieuwste gezicht van restaurant Claudius!

Max is sinds medio januari begonnen als fulltime bedrijfsleider bij restaurant Claudius. De geboren Limburger was meteen verkocht toen hij zijn eerste stap zette in het restaurant! Maar wie is Max nou eigenlijk...?


Welkom in Nijmegen, Max! Stel jezelf even voor... Wie ben je?
"Ik ben Max van Midden, 26 lentes jong en kom oorspronkelijk uit Limburg. Op mijn zestiende ben ik vanwege basketbal en mijn studie verhuisd naar Zwolle. Daar speelde ik in de jeugd bij Landstede Zwolle op hoog niveau basketbal. Tijdens mijn studie ben ik begonnen met werken in horeca. Dat was toen in de garderobe van studentencafé Het Vliegende Paard. Hier is mijn liefde voor het horeca vak gaan groeien. Zo erg dat ik ruim 4 jaar geleden de keuze heb gemaakt om mijn horeca-droom achterna te gaan en ben ik verhuisd naar Ameland."


Waarom heb je gesolliciteerd op de functie bedrijfsleider bij restaurant Claudius?
"Ik heb gesolliciteerd omdat ik direct verkocht was van de menukaart. De kwaliteit van het vlees is voortreffelijk en de inkoop is goed. Maar ook het chique interieur en de mooie binnentuin spraken mij meteen aan. Ik heb zelfs gehoord dat Claudius de mooiste binnentuin van Nijmegen heeft en deze goedbezocht wordt in de zomermaanden! Verder was ik ook toe aan een nieuwe uitdaging. Het werk op Ameland was seizoensgebonden. In de wintermaanden was het er erg rustig. Er was weinig aanloop en weinig toeristen. Het restaurant en veel andere zaken gingen daarom ook na de feestdagen tot eind februari dan ook dicht."


Hoe ben je in contact gekomen met restaurant Claudius?
"Ik ben via Indeed in contact gekomen met restaurant Claudius. Het eerste contactmoment was telefonisch. En hoewel het telefonisch was, voelde ik meteen een klik met eigenaar Mano Sopassoudakis. Na het eerste gesprek ben ik vier keer van Ameland naar Nijmegen gereisd om ervoor te zorgen dat ik dé nieuwe bedrijfsleider zou worden, haha. En zo geschiedde! Mano (Sopassoudakis red.) is een enthousiaste man en denkt vaak out-of-the-box. Daar kan ik mij in vinden. Ik denk zelf ook altijd in oplossingen. Dat vind ik belangrijk."


Welke normen en waarden vind jij belangrijk als bedrijfsleider?
"Samenwerken en respect staat bij mij wel duidelijk op één. Ik merkte tijdens mijn topsport-carrière dat je met samenwerken als team prachtige prestaties kan bereiken. Dit gevoel van samenhorigheid heb ik teruggevonden in de horeca. Ook horeca is topsport. En ieder persoon op de vloer telt voor mij. Iedere medewerker levert op zijn of haar manier een bijdrage voor een fijne avond uit voor de gasten."


Dan iets persoonlijks... Waar mogen mensen jou 's nachts voor wakker maken?
"Ik ben nogal bourgondisch gebouwd, haha. Voor goed kwaliteit eten en drinken mag je mij altijd wakker maken. Ik vind de Ribeye van Claudius fantastisch. Zeker als die geserveerd wordt met een glas Musella, Amarone."


Wat is het grote verschil met wonen op Ameland of in een grote stad?
"Mensen op Ameland zijn vriendelijk. Er heerst een fijne wooncultuur. Als ze je kennen zijn ze open. Maar zodra je van buitenaf komt kunnen ze nogal terughoudend zijn. Het grote verschil zit hem toch wel in de kleine dingetjes. Zo vergat ik op Ameland weleens de auto of fiets op slot te doen. Dat hoef je in een stad niet gauw te doen, haha. Ameland ga ik zeker missen. Maar ik merkte dat ik na ruim vier jaar toch weer toe was aan de reuring en dynamiek van een stad."


En tot slot... Ben je al een beetje gesetteld in Nijmegen?
"Ik woon op loopafstand van restaurant Claudius. Dat is ideaal. En Nijmegen is mij niet onbekend. Vrienden van mij studeren hier namelijk. En jongens waarmee ik samen basketbalde in Zwolle, die wonen en werken hier. Ik denk dat ik mij snel thuis ga voelen!"

Wil jij nu ook kennis maken met Max, de chef des huizes? Reserveer dan nu snel je tafeltje!

Groet,
Team Claudius